dejtar man inte i Sverige?

publicerat i daily, tankar;
Är det något jag börjat störa mig mer och mer på är det att "svenskar inte dejtar" . Och detta ser man till och med på svenska nyhets tidningar? Det klart att svenskar precis som alla andra människor dejtar..? DU personligen kanske inte går på dejt, men i det stora hela så är det väldans många invånare som går på dejter.. 

Bjuder en kille ut dig på bio (som du förövrigt vet att har en grej för dig) Så bjuder han dig på en.. hör och häpna: DEJT! bjuder han över dig på middag med en flaska vin så är det en, DEJT!  frågar han om ni ska gå ut och fika, så är det också en dejt..  

ALLTSÅ, en dejt är egentligen så enkelt att man ställer träff med någon. Ibland skojar jag med att jag går på dejt med te.x en kompis för att vi sitter och käkar sallad på paprika tillsammans.. Det är ju också en dejt i sig, bara att själva riktiga dejtandet mer handlar om att man träffar någon, för att antingen se om det finns potential till romantiska känslor mellan dem, eller om det redan finns romantiska känslor där..

SÅ simpelt så går man på en dejt och JA, svenskar dejtar också.. Nu till själva dejtandet. Att dejta någon handlar inte om att gå på en blinddejt en gång, gå på bio en gång eller ta en fika.. Det kan lika väl vara en misslyckad dejt, men att dejta någon handlar om att träffas fler gånger, för att se om det är något man kan bygga vidare på.

så om ni personligen också tvekar på om ni "dejtar någon" eller bara umgås och börjar bli kära o blablabla, ja ni dejtar. varsågod :) 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Moa:

Haha har också tänkt på det! Vilken har varit din bästa och sämsta dejt?

Kommentera inlägget här :